jueves, 22 de enero de 2015

Última entrada

Pareix mentida que hagin passat ja 5 mesos des de que vaig començar el grau en educació primària. Començàvem amb il·lusió però també amb nirvis, quasi quasi la sensació que tenc ara mateix. D’una banda, em fa il·lusió acabar el primer semestre i començar-ne un nou amb les mateixes energies, però d’altra, tenim molt d’estrès per entregar les últimes feines i realitzar els exàmens finals.

En aquests pocs mesos, els meus coneixements sobre l’educació han incrementat molt més del que esperava. La veritat, és que tenia una visió de l’educació bastant tradicionalista, ja que el meu procés educatiu ho havia estat.

A aquestes altures, ja sé que l’educació tradicionalista no ens durà a cap banda. Que hem de lluitar per aconseguir deixar de banda aquest sistema educatiu propedèutic que duïm arrossegant des de fa tant de temps i aconseguir implantar el constructivisme. Per a aconseguir-ho, tenc molt clar que ens hem d’ajudar de les noves tecnologies i les facilitats que ens ofereixen, però això sí, mai oblidant el treball manual.

Suposc que cada un té una opinió determinada i pròpia sobre l’ús de les tecnologies. Però segur que en el que tots coincidim és en que per a aconseguir un aprenentatge complet, hem de fer reflexionar els nostres alumnes, aplicar l’aprenentatge a la pràctica per a dotar de significat tot allò que sempre havien sigut conceptes. Perquè sense reflexió i aplicació pràctica el procés educatiu queda coix.

Està clar, que per a aconseguir-ho, el currículum, tal i com està ara, haurà de canviar molt, per començar l’avaluació tradicional (exàmens plens de conceptes i acumulatius) ha de desaparèixer. Perquè tal i com ens deia Neus Santimartí, el currículum és el motor del canvi.

Com a conclusió final a aquest blog i a l’assignatura en general, m’agradaria dir que realitzar aquest semestre m’ha ajudat molt a obrir els ulls en qüestions educatives, a ser conscient de que existeixen molts d’obstacles per arribar a aconseguir el que volem, però que a poc a poc i amb dedicació, tot es pot aconseguir.


Us deix un video confeccionat amb el meu grup de feina de Bases Didàctiques, podeu compar amb  el vídeo que vàrem fer a començament de curs sobre el tipus de mestre que volem ser.

Fins una altra bloggers!

No hay comentarios:

Publicar un comentario